Sunday, October 31, 2010

SAMAN MCDONALD'S KERANA GEMUK

SAO PAULO - Sebuah mahkamah di Brazil mengarahkan restoran makanan segera McDonald’s supaya membayar pampasan kepada bekas pengurus cawangannya yang menjadi gemuk selepas bekerja di restoran itu selama 12 tahun.

Lelaki berumur 32 tahun itu mendapat bayaran pampasan sebanyak AS$17,500 (RM54,000) selepas beratnya meningkat sebanyak 30 kilogram sepanjang berkhidmat di McDonald’s. Kata lelaki itu, dia terpaksa menguji sampel makanan setiap hari bagi memastikan tahap kualiti yang tinggi kerana McDonald’s mengupah 'pelanggan misteri' yang bertugas melaporkan keadaan makanan di restoran itu.

Polisi McDonald’s yang memberikan makanan tengah hari percuma kepada pekerja turut menyebabkan pengambilan kalori hariannya meningkat menyebabkan kegemukan. Bagi makan pun bising, tak bagi makan lagi la bising haiz~

Best kan? Jadi gemuk pastu dapat pampasan dari McD AS$17,500(RM54,000) .Tambah sikit lagi boleh dapat Proton Inspira hehehe. Jom ramai-ramai kerja kat McD hahahaha lol :)


gambar hiasan

Saturday, October 30, 2010

JUARA LIGA MALAYSIA 2010 MILIK KELANTAN



Keputusan akhir perlawanan akhir Liga Malaysia antara Kelantan dan Negeri Sembilan menyebelahi Kelantan yang berjaya menundukkan Negeri Sembilan 2-1. Tahniah kepada Kelantan atas kejayaan ini.

Apa yang aku boleh beri komen pasal perlawanan akhir adalah permainan seimbangan di antara dua-dua belah pihak ketika separuh masa pertama sehinggalah pengadil perlawanan utama, Sukidin memberi sepakan penalti kepada Negeri Sembilan atas kesalahan penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi yang mengasari Kunalan dalam kotak penalti. Shahurain berjaya menjaringkan gol penalti memberi Negeri Sembilan mendahului Kelantan 1-0 pada separuh masa pertama.

Separuh masa kedua menampakkan Kelantan menguasai perlawanan kerana tonggak utama Negeri Sembilan dan Kapten pasukan, Mohd Aidil Zafuan terpaksa dikeluarkan disebabkan kecederaan selepas berlaku perlanggaran dengan Norsharul Idlan. Serius Negeri Sembilan nampak goyah tanpa Aidil Zafuan. Serius kesian aku tengok Negeri Sembilan tanpa Aidil Zafuan. sampai Shukor Adan terpaksa turun untuk bermain di posisi pertahanan untuk Negeri Sembilan. Gol pertama Kelantan disumbangkan oleh Hairuddin Omar dan Gol kedua disumbangkan oleh Mohd Badhri. Keputusan akhir Kelantan menewaskan Negeri Sembilan dengan keputusan 2-1.

Tahniah sekali lagi kepada Kelantan, dan kepada Negeri Sembilan, cuba lagi nanti. Apa yang penting adalah aku tak nampak ada pergaduhan teruk di antara kedua-dua pihak seperti tahun lepas di siaran televisyen, cuma ada main-main mercun ja,mungkin hanya sebagai ucapan Happy Deepavali kepada Jurulatih Kelantan, Sathianathan hahahahaha lol:)

BELI BOOBS UNTUK TUJUAN KEBAJIKAN

Agak kontroversi tajuk post aku kali ni hehehehe. Aku tertarik dengan konsep kutipan derma oleh Keep-a-Breast. Kempen yang dijalankan untuk mengutip derma untuk golongan penghidap penyakit kancer payudara.

Kempen ini sangat berjaya kerana konsep yang menarik tetapi agak tidak sopan kalau dijalankan di Malaysia. Keep-a-breast mengambil/membuat sculpture boobs(payudara) artis-artis Hollywood yang hot dan melelong kepada orang ramai yang berminat. Harga lelongan sculpture Boobs(payudara) artis-artis ni mencecah puluhan ribuan dollar. Serius murah hati siapa yang beli boobs ni hahahaha.

Proses membuat sculpture payudada ni dipanggil Breast Casting. Proses Breast casting ini dilakukan dengan menyapu plaster ke atas payudara artis yang berminat dengan kempen ini. Selepas plaster yang disapukan kering. Plaster yang kering itu ditanggalkan dari payudara artis tersebut,kemudian sculpture itu diwarnakan atau dilukis dengan lukisan yang abstrak.

Selain artis, orang awam pun boleh beramal melalui kempen ini. Sesiapa yang berminat untuk menyimpan sculpture payudara sendiri sebagai kenangan boleh la buka link ini keep-a-breast.org hahahaha lol

Ini Contoh Boobs yang sedang dilelong. Boobs ini milik Tila-Tequila. Harga semasa $44,ooo. Sesiapa yang berminat boleh bid lagi hahahahaha. Serius berjaya cara kutipan derma ini kan? :)



Sesiapa yang berminat cepat-cepat bid k. Lelongan dibuka sampai 06-11-2011 ja :p


Tila-Tequila, Hot tak? Hehehehe


Slogan Kempen : I Love Boobies :P

Pendapat aku tentang keep-a-breast ini, agak pelik dan lucah cara kutipan derma ini. tetapi ia berjaya mengutip dana untuk menyelamat nyawa pesakit kanser payudara. Agak tak sesuai kalau Malaysia nak meniru konsep kutipan derma macam ni. pendapat anda pula???

via celebridiot

KUNG FU BOLEH SELAMATKAN NYAWA KETIKA KEMALANGAN

Serius kagum aku tengk step Kung Fu mamat ni yang berjaya melepaskan diri ketika dia berlanggar dengan sebuah trak. Satu tindakbalas yang pantas yang boleh menyelamatkan nyawa. Kalau orang lain comfirm gelabah dah hmm~ harap-harap jangan la jadi benda macam ni kepada kita semua. Hati-hati la semasa di atas jalan raya k :)

Play la video ni
video


Sempat lagi dia lipat,pastu landing cantik punya~


Rilex ja dia pergi tengok keadaan motorsikal dia

NAK WEBCAM DENGAN AWEK HOT?-LAWAK

Ada siapa-siapa nak webcam dengan awek Hot tak?? Serius Hot Gila Babeng :P


Ambik ni!!! Hot sampai terbakar hahahhaha lol


source thisblogrules

TEKA-TEKI BLOGSERABUT 1-JAWAPAN

Walaupun dua orang ja yang join Teka-Teki Blogserabut. Aku tetap bagitaw jawapan dia huhuhuhu. Cam sedih je tak ada sambutan :)

Dua-dua orang jawap betul pulak tu. Nampaknya aku kena naikkan tahap kesukaran teka-teki aku lain kali hehehe~

Teka-Teki Blogserabut 1


JAWAPAN :

Jawapan dia ialah pandangan belakang orang negro yang gemuk yang sedang berendam di dalam kolam renang.

Hahaha agak lain macam kan kalau tengok dari belakang lol kadang-kadang nampak macam taik, kadang-kadang nampak macam kepala k*^&* hahahhaha~

Tahniah kepada yang dapat meneka dengan betul:) hehehe tak ada hadiah pun tapi aku nak bagi sikit penghargaan kepada yang join segmen aku ini.

Dua orang yang meneka dalam segmen tekai-teki aku adalah Ayap tapi aku suka panggil Ayapan hehehe. Seorang lagi aku tak tahu sebab tak ada nama dan link. Terima kasih jugak kerana join.

Nak cerita sikit pasal Ayap. Ayap salah seorang membe aku. Dia lah yang menyebabkan aku sambung semula Blog Serabut ni. Aku dah berhenti berblog setahun dah dulu. Aku tertarik dengan iklan Nuffnang kat blog dia. Dulu aku tak kenal pun Nuffnang tu apa hehehe..cam best ja Nuffnang ni kan? aku pun try la. Ni link ke blog Ayap krayonjingga. Usha-usha la blog dia k. Support la kami hehehehe.

View Blog Ayap krayojingga

Friday, October 29, 2010

IBU BUNUH BAYI KERANA FARMVILLE

Farmville?? Game yang agak famous kat Facebook yang cara permainannya macam bercucuk-tanam tu~ Hari-hari kena buka game ni kalau main. Siapa yang minat berkebun boleh la main game ni. Aku pun pernah ketagih main menda ni dulu, sampai level 30 ja, tak larat nak click-click, sakit jari aku nak bercucuk-tanam dalam farmville. Segila-gila aku main dulu pun tak la sampai macam kes perempuan jahanam ni, sampai hati bunuh anak dia kerana ketagih main Farmville ni.


Alexandra V. Tobias (22) dari Jacksonville Florida dijatuhkan hukuman penjara 25 tahun kerana membunuh bayi beliau secara menggoncangnya sehingga kepala terhantuk ke meja komputer. Alexandra naik berang kerana bayinya yanng berusia 3 Bulan menangis ketika beliau asyik bermain Farmville Januari lalu. Bodoh punya mak, pasal game pun sanggup bunuh anak sendiri.

Alexandra ni sanggup goncang anak dia, lepas tu,hisap rokok sebatang untuk menenangkan diri sebelum goncang anak dia sekali lagi sehingga mati. Sempat lagi dia berhenti menghisap rokok semasa bunuh anak dia. Haiz~ Main game sampai bunuh anak sendiri, gila aku rasa perempuan ni. Kepada sesiapa yang ada add perempuan ni dalam friendlist Farmville, sila cepat-cepat remove sebab mungkin roh anak dia ada lam akaun farmville dia untuk membalas dendam, Saja aku nak mereka-reka cerita hehehehe :)

Contoh view dalam Farmville


Kepada gamer-gamer sekalian, sila kawal ketagihan anda sebelum perkara-perkara macam ni berlaku.

Laporan asal blogserius via games

SHREK DALAM DUNIA SEBENAR-LAWAK

Aku telah berjaya mendapatkan gambar wajah Shrek yang telah masuk ke alam manusia hahahaha lol~ Tengok gambar di bawah di. Sama tak muka dia? Berjaga-jaga k. Dia boleh mengganas bila-bila masa ja lol~




Thursday, October 28, 2010

CARA MENGHALANG PELAJAR MENIRU SEMASA EXAM PALING BERKESAN-LAWAK

Gelak sampai gigi aku berdangdut aku tengok gambar ni hahahhaha~ Ini lah cara tak mahu bagi budak tiru dalam exam yang paling berkesan. Aku tak boleh nak bayangkan kalau aku kena macam ni lol~

Nak tiru sangat ekk?amik ni!!!! hahahahha
Kejap lagi aku ada exam yang pertama sem ni. Wish me luck :) Kepada rakan seperjuangan sekalian semoga berjaya diucapkan~ Caiyok2~

Wednesday, October 27, 2010

PEMENANG ANUGERAH COUPLE OF THE YEAR-LAWAK

Satu lagi post aku yang berkaitan couple yang pelik-pelik hehehehe. Post kali ni berkenaan dengan pasangan yang telah berjaya memenangi anugerah couple of the year lol (aku merapu). Ini satu lagi bukti aku tentang kesahihan cinta itu buta hehehehe.

Besar gila bapak awek mamat ni berbanding dengan dia. Gila babeng punya beza. Kalau silap tidur boleh mati mamat ni kena hempap dengan awek dia. Serius aku respect mamat ni, dia punya high taste tahap Gunung Everest :)

Pecah perut aku gelak tengok gambar-gambar pasangan ni wakakaka







source funkydowntown

KUCING PUN PANDAI MEMILIH SEKARANG

Aku nak merapu lagi malam ni. Saja nak bagi hilang keserabutan dalam kepala otak aku. Cerita dia macam ni. Aku keluar makan dengan kawan-kawan aku tadi kat kedai mamak dekat Seksyen 3, Bangi. On the way kami sampai ke lokasi, aku ternampak seekor kucing tengah baring atas kereta honda City.

Apa yang menarik pasal kucing ni? Hmm~ Yang menarik perhatian aku tentang kucing ini adalah kereta yang dipilih kucing ni untuk berbaring. Kucing ni pilih Honda City tu~ Agak high taste la kucing tu berbanding kereta lain yang parking kat situ seperti Kancil, Wira, Saga dan kereta-kereta lain yang lebih murah dari Honda City.

Apa yang aku nak simpulkan di sini adalah Kucing pun pandai memilih macam manusia. Manusia sekarang macam tu la, nak cari kawan atau pasangan nak yang berduit ja, yang tak ada duit sorry la. Nak yang ada kereta, yang naik moto tak mau kawan. Kadang-kadang sampai aku terfikir aset juga memainkan peranan penting dalam persanabatan. peace :) cuma pendapat aku.


Comel la kucing ni, aku rasa macam nak cincang-cincang pastu goreng dengan tepung ja hahaha lol~

Tuesday, October 26, 2010

PAUL (SOTONG AJAIB) SUDAH MATI

BERLIN 26 Okt. - Sotong kurita, Paul yang dikenali kerana ketepatan ramalannya berhubung keputusan pertandingan Piala Dunia di Afrika Selatan Julai lalu, mati di akuarium yang menempatkannya di Jerman.

Pihak pengurusan dan kakitangan di Pusat Hidupan Laut Oberhausen sedih selepas mendapati haiwan yang terkenal dengan ramalan tepatnya semasa Piala Dunia lalu itu, mati malam tadi. Sotong mati pun sedih hahahahhaha

Tapi ada ja rakyat German yang nak bunuh si Paul ni dulu kerana ketepatan tilikannya yang menilik German kalah kepada Spain pada perlawanan akhir piala dunia 2010. Sampai pihak Oberhausen mengetatkan kawalan keselamatan ke atas sotong ni. Serius berhantu Paul ni lol~

Semua perlawanan yang melibatkan German bermula pada pusingan kedua piala dunia 2010, tilikan si Paul ni tepat. Kalah pawang-pawang dari Brazil lagi :)



Agak-agak masak buat sambal sedap tak sotong ni? :)

Laporan asal Utusan

OPTICAL ILLUSION UNTUK LELAKI

Post kali ini lebih kepada golongan lelaki pulak. Pernahkah anda terpandang perempuan dari jauh, dari permandangan belakang perempuan tu memang hot, mantap, dan tip top lol~ Bila tengok betul-betul dari jarak dekat pulak. Alamak~pangkat makcik la dia ni. Aku tertipu daa~~

Aku post benda ni sebab aku pun pernah alami benda ni. Baru nak usha dari jarak dekat, tengok-tengok pangkat makcik la dia ni, kadang-kadang yang macam nenek pun ada, yang teruk lagi bapok siap berhalkum lagi hahahahahaha :)

Ni contoh Optical Illusion yang berkesan untuk lelaki

Perghhh~ada awek la


Fulamak putih gila betis awek ni. Nak try ayat ni


Aduh~~kambing punya apek ni!!! buat aku tertipu ja.
Tak pasal-pasal kena maki apek ni. Padahal tak bersalah pun dia. Hahahahhaha


Pengajaran : Lain kali jangan main usha ja, tengok betul-betul lu k :)

via weirdexistence

KEMBAR HITAM PUTIH

Kembar ini merupakan kembar yang amat jarang sekali berlaku. Seorang berkulit putih(Marcia) dan seorang lagi berkulit hitam(Millie) . Serius pelik kan? Keadaan ini berlaku kerana Marcia lebih mengikut genetik sebelah mak dia yang berkulit putih dan berambut warna coklat keemasan, manakala millie pula lebih kepada bapanya yang berketutunan Jamaica,berkulit lebih gelap dan berambut kerinting.

Kembar macam ni jarang sama sekali berlaku. Siapa nak sangka seorang berkulit putih dan seorang lagi berkulit hitam adalah pasangan kembar?



Marcia dan Millie ketika kali pertama melangkah ke zaman persekolahan
Marcia dan Miliie bersama ibubapanya, Amanda dan Michael

Marcia dan Millie ketika kecil :) Comel kan?

via dailymail

KATY PERRY CURANG DENGAN AKU



Sampai hati Katy Perry curang dengan aku. Sampai hati dia kahwin senyap-senyap kat India. Takut aku tahu la tu hahahaha saja nak merapu tengah-tengah malam ni.

Untuk pengetahuan anda semua, Katy Perry yang popular dengan lagu California GIrls (feat Snoop Dog) telah pun berkahwin dengan Russell Brand. Majlis perkahwinan berlangsung di Aman-e-Khas resort berdekatan Ranthambhore, India.

Majlis perkahwinan yang dijalankan secara 'private' itu hanya saudara-mara dan kenalan terdekat sahaja yang hadir ke majlis perkahwinan mereka. Katy Perry juga mengenakan pakaian tradisional India pada majlis perkahwinannya. Serius Kush Kush Ho Ta Hey la Katy Perry ni hahahaha.

Aku minat gila Katy Perry ni selain Megan Fox, walaupun dia dah kahwin aku harap dia tak lupa aku hahahaha lol~




via djmick

Monday, October 25, 2010

PEREMPUAN CANTIK JADI HODOH JIKA.......

Post aku kali ini berkaitan dengan perempuan. Perempuan yang cantik luarannya kadang-kadang teruk juga perangainya. Itu la pasal orang kata jangan menilai seseoang hanya dari luaran sahaja. Aku pegang ayat ni.

Sebab aku nak post pasal benda ni kerana aku nak ceritakan sedikit pengalaman aku dengan kawan-kawan petang tadi. Petang tadi aku dengan kawan-kawan aku pergi ke dobi untuk mengambil baju. Ketika keluar dari dobi, kami ternampak 2 orang perempuan yang agak boleh tahan muka dalam sebuah kereta kelisa. dah memang naluri lelaki, lelaki akan tertarik dengan perempuan. Kami pun usha la minah 2 orang dalam kereta tu.

Tiba-tiba, dengan selamba ja salah seorang perempuan membuka cermin kereta lalu membuang tin kosong ke jalan. Aku rasa dia nak buang ke longkang tapi tak sampai. Serius selamba perempuan tu membuang sampah sesuka hati dia. Memang teruk la perangai minah tu, harap muka ja boleh tahan, tapi perangai macam shitt!!!

Memang tergolong dalam kategori pengotor spesis orang macam ni. Kalau buang sampah kecil orang tak la perasan sangat kan? Ni buang tin minuman yang kosong. Siap bunyi tong...tong..tong.. tingtong..lagi hahahah :) Ini lah buktinya kalau perempuan yang cantik juga akan dianggap hodoh jika perlakuannya yang tak cantik dipandang.

Kesimpulannya, tak kisah la muka lawa atau tidak, janji perlakuan kita lawa:) peace

Jangan jadi macam perempuan-perempuan di bawah ni k~


sumber gambar MalaysiaSensasi


Comel budak ni hahahaha

Sunday, October 24, 2010

BUKTI CINTA ITU BUTA

Kali ini aku nak share kisah pasal apa maksud cinta itu buta hahahaha lol. Gambar di bawah menunjukkan gambar-gambar detik bahagia seorang lelaki yang not bad muka bersama isterinya yang agak ?*&^%$%$ mukanya :)

Serius cinta sejati wakakaka. Jangan kutuk-kutuk k. Hormatilah percintaan yang terjalin di antara mereka.

















via virtualfunzone

Saturday, October 23, 2010

MANTERA-IRONMAN MALAYSIA VERSI TOMOK

MANTERA merupakan filem terbaru yang dihasilkan atas kerjasama antara Flare Studios dan Malaysia Space Toon yang menelan kos RM18.5 juta (atas pelaburan tempatan dan asing).Agak tinggi kos pembikinan filem ni bagi filem produk tempatan.

Filem yang bergenrekan sci-fi ini dibintangi oleh Tomok Indrawan Shah selaku pelakon utama.Serius mantap!!! Tomok pelakon utama tu~ selain Tomok pelakon wanita utama filem ini dipegang oleh Kamaliya, iaitu penyanyi dan pelakon dari Ukraine yang juga bekas Ratu Cantik Russia 2008.

Pelakon-pelakon tempatan dan asing lain seperti Shiqin Kamal,Kamaliya,Wael Al Masri,Mikhail Dorojkin,Said Dashuk-Nigmatulin turut membintangi filem ini. Agak mencuit hati aku bila tengok muka Tomok yang agak nerd dalam treler filem ni hahahaha lol :)

Bagi aku, Mantera merupakan satu lagi produk yang boleh menaikkan nama Malaysia selain Hikayat Merong Mahawangsa. Beberapa pihak di Amerika Utara dan Jepun sudah menunjukkan minat untuk membeli filem itu bagi tayangan televisyen di negara terbabit. Lagi Famous la Tomok and the gang nanti ekk. Tahniah diucapkan.

Filem Mantera yang menggunakan teknik CGI ini bakal ditayangkan pada tahun 2011.



Sinopsis Mantera
Moscow, Russia

Sam Weston, pemilik Weston Technologies berang di atas pencerobohan di makmal penyelidikannya. Prototaip system senjata terbarunya ‘Mantera’ atau MAN-Transformable Exo- Robotic Armour telah disabotaj dan dimusnahkan.Ketua Saintis, yang mengetuai pasukan penyelidik telah hilang. Pembeli teknologi terbarunya berkeras supaya Sam segera menghantar prototaip tersebut atau uruniaga mereka akan dibatalkan. Lebih memburukkan keadaan apabila komponen serta bahagian-bahagian ‘Mantera’ yang telah dimusnahkan telah secara tidak sengaja dihantar ke bahagian lain dunia..kepada seorang remaja bernama Azman, di Malaysia.

Kuala Lumpur, Malaysia

Azman, atau lebih dikenali dan digeruni di alam siber sebagai Dark Robe, adalah seorang pelajar kolej yang mengambil jurusan IT dengan pengkhususan dalam bidang Interaksi Komputer-Insan.Dia, yang merupakan seorang genius dalam bidangnya mendapati dirinya agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan realiti. Azman seorang yang pendiam dan hanya mempunyai segelintir rakan di kolejnya. Teman baiknya, Kelvin,adalah seorang yang suka berjenaka, dan mempunyai personaliti yang sangat berbeza berbanding sikap Azman. Mereka berasal dari daerah yang sama dan pernah bersekolah di sekolah menengah yang sama. Dalam semester akhirnya, sesuatu yang indah akan berlaku dan bakal merubah kehidupan Azman buat selama-lamanya. Sesuatu yang istimewa tersebut adalah seorang gadis, bernama Deena. Buat pertama kalinya di dalam hidup Azman, dia merasakan dirinya tercabar oleh seorang perempuan.Deena adalah pelajar tahun akhir dalam bidang Robotics, dan menghadiri kelas Interaksi Komputer-Insan yang sama dengan Azman bagi melengkapkan jadual kursusnya.

2 minggu yang lalu, Azman memesan satu set model kit ‘Gundam V’ melalui internet dan dia tidak sabar untuk memasang model kit tersebut untuk menambahkan koleksi Gundamnya. Azman terperanjat apabila menerima sebuah bungkusan kayu yang besar dan berat melalui pesanannya. Di dalam kotak tersebut terdapat logam dan besi yang tidak diketahuinya. Hatinya terdorong untuk memasang komponen-komponen logam tersebut yang kelihatan hampir menyamai boomerang. Komponen logam tersebut secara tiba-tiba berubah bentuk menjadi sebuah topi keledar. Dengan bantuan topi keledar tersebut,Azman berjaya melihat imbasan penuh skima pemasangan komponen-komponen logam tersebut yang pada akhirnya membentuk sebuah motorsikal. Azman meminta bantuan rakan baiknya,Kelvin untuk membantunya memasang semula komponen motorsikal tersebut. Motorsikal tersebut sebenarnya adalah merupakan satu sistem senjata teknologi maju yang diberi nama ‘Mantera’. Sistem senjata tersebut, sebagai sebuah motorsikal, akan memberikan pergerakan tambahan kepada penunggangnya, namun pada mode pejuang, motorsikal tersebut akan bertukar dan bergabung dengan penunggangnya untuk membentuk pelindung badan ‘exo-robotic’ dan memberikan penunggangnya perlindungan maksimum dan juga kuasa luar biasa.

Azman secara tidak sengaja telah mengaktifkan system Perlindungan ‘Mantera’ dan secara tidak langsung menyebabkan pegawai-pegawai di Weston Technologies menerima amaran pengaktifan system tersebut. Tanpa pengetahuan Azman, tindakannya menghidupkan Mantera telah mencetuskan rentetan peristiwa pada 3 benua yang berbeza dan mencetuskan pertelingkahan antara 2 pertubuhan rahsia: Alliance of Light dan Dark Legion of the Apocalypse untuk memiliki teknologi terbaru ini. Alliance of Light telah berjaya mendapatkan Mantera dan telah menghantar pulang Mantera ke pangkalan rahsia mereka di Dubai bagi tujuan keselamatan. Setelah mengetahui bahawa mereka telah dikalahkan musuh mereka,Dark Legion melepaskan 2 robot pemusnah iaitu Robot Vega ke Bandar Dubai.Maka di sana, bermulalah pertempuran bagi meraih kuasa tertinggi untuk menentukan masa depan umat manusia.

Tomok bersama pelakon Rusia yang turut menjayakan Mantera

Pengarah Mantera, Ml Aliyar

Mantera Traler-Kebangkitan

Pengarah : Mohammad Aliyar
Syarikat Penerbit : Flare Studios Sdn.Bhd
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Sains, Aksi
Klasifikasi : U - Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan : 2011
Durasi : 100 min
Audio : Dolby
Format : 35mm

via SenimanMalaysia


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...