Saturday, November 12, 2011

FAKU HARIAN METRO

1 Malaysia versi Harian Metro. Semoga pelukis karikatur ini diberi pangkat Dato' segala mak nenek perpaduan.



Aku

kurang senang, tak suka, agak bengang, benci, marah, serabut, fakof, jari tengah untuk mu bak kata Gambit Malaya.

apabila agama aku atau kepercayaan aku

dibuat lawak, diperlekeh, dihina, dikeji, dicaci


sepertimana kamu yang

kurang senang, tak suka, agak bengang, benci, marah, serabut, fakof, jari tengah untuk mu bak kata Gambit Malaya.

apabila agama kamu atau kepercayaan kamu

dibuat lawak, diperlekeh, dihina, dikeji, dicaci



Tidak mungkin ada orang yang akan seronok atau buat parti keramaian apabila ada pihak yang menghina agama mereka. kalau ada yang seronok bila agama sendiri dibuat demikian mungkin orang itu bangang macam HM ni.



pic credit to jomngeteh



p/s - Kadang kala agama itu indah, tetapi penganutnya sendiri yang mentaikkannya.

22 comments:

  1. aku mmg x bace HM nih. HM hanye sesuai utk mereka2 yg IQ nye berade di paras buku lali ke bwh aje.

    ReplyDelete
  2. apa ni harian metro. please jangan jadi racist @ x sensitif dgn agama org lain.tolong lah.aran.I'm sorry about that.serius kesal

    ReplyDelete
  3. wooo...ini memang sensitif beb.even bukan agama n kepercayaan aku,tapi still,bagi aku ni memang melampaui batas.

    n aku setuju dengan komen polis karma.HM ni better tak payah baca lah.dah la berita putar belit,fakta salah.mengarut je lebih.

    ReplyDelete
  4. ketua editor HM ni tdo ke? atau dia bengap?

    ReplyDelete
  5. aku beli HM baca bhagian sukan jee, bahalul gila kartunis nihh . semoga dye sedar kesilapan dye dan insap

    ReplyDelete
  6. bukan hm je..BH, dgn utusan pun kekdg melalut je...x sensitif langsung

    ReplyDelete
  7. xkan x check dulu kartun/berita yg nk diterbit?? teruk betul! memalukan weh!

    ReplyDelete
  8. terima kasih semua. terharu baca komen kalian.

    *indahnya suara perpaduan :)

    ReplyDelete
  9. beb, aku mintak maaf bagi pihak Hayalan Metro walaupun aku xde kena mengena dengan pelukis, pengarang, auditor, makditor diorang tapi sebab aku seagama dengan diorang.
    malu sungguh aku tindakan pelukis memang melampaui batas.
    dalam hal ni, kena ada org yg mintak maaf mewakili diorang supaya orang paham, bukan semua menyokong tindakan pelukis.

    mohon maaf atas kesengalan "kawan" aku tu. *hulur tangan*

    ReplyDelete
  10. Mcm2 la...

    p/s: adik jan mrh sgt ye t xgebu huhuh..

    ReplyDelete
  11. @khairul kurang enak la orang kata bro:)

    @kueh bakar :)

    @marina ok ja. peace:)

    @Nurul Are Inn ok akak gebu! hahahaha

    ReplyDelete
  12. @Amin tak bullshit pun. bulltold ja LOL

    ReplyDelete
  13. HM really are a bunch of fucktards when it comes to being a huge bitch with religion and false stories. memang number 1 la cte dia. Aku cuma tak faham macam mana ini boleh kasi approve green light thumbs up masuk paper punya lukisan. seriously. WHAT THE FUCK WERE THEY THINKING? BODOH ORANG NI. Aku faham kau Aran, you ain't alone.

    ReplyDelete
  14. @Mia tq! sobs sobs terharu hehehe

    ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...