Monday, July 18, 2011

FACEBOOK PENYEBAB PENYAKIT GEDIK




Malam ni aku nak serabut pasal Facebook. aku tengok budak-budak sekolah sekarang hanya tau online untuk main FB. mana ada buat menatang lain dah kalau online. fb! fb! fb! betul-betul faking bitch! aku baru lepas maki adik perempuan aku tadi pasal 24 jam dia main fb. pasang wireless kat rumah. apa yang dia tau buat? fb! ramai aku tengok bebudak sekolah macam tu. apa guna kemajuan dalam internet kalau hanya tau main fb. kerja dok gosip. kerja dok mengatal. kerja dok upload gambar gedik macam haram. status jiwang macam &*^**. padahal umur sekor-sekor bulu ketiak pun baru nak naik.

Hari-hari mengedik kat fb. sat tukar relationship dengan orang tu. sat tukar dengan mamat ni. hari-hari upload gambar kat fb. hari-hari edit gambar pasal gian nak upload gambar. dah upload gambar tag bagi semua orang. sebab nak orang komen. orang tak komen. tag lagi! tag lagi ramai orang. sampai ada orang komen la. wtf! yang aku tengok budak sekolah la banyak buat macam tu. kalau fb ada buat application baru. mesti tau. kalau tak tau malu kat membe. yang perempuan pulak. masing-masing nak lawan jumlah like kat gambar diaorang. kalau tak ada orang like amek lagi gambar lagi gedik. sexy. tayang. celaka semua ada. jumlah like dan komen kat gambar tu la kepuasan diaorang.

Sensitif dengan perkataan cantik. cute. sexy. nanti komfem upload lagi. kalau tak percaya korang try komen kata gambar diaorang kata cantik. nanti mesti budak sekolah tu syiok dan upload lagi. kalau boleh kasi tayang belahan tetek. lagi ramai orang komen nanti. padahal bukan ada sangat pun tetek. span ja lebih. budah sekolah katakan. banyak budak sekolah rosak sebab fb la aku tengok. otak mentah. boleh kapel dalam fb. gaduh pun gaduh dalam fb. bila dah putus dah start la post status jiwang macam taik. post video youtube. hari-hari post lagu sedih. lagu putus cinta. kasi orang lain tau dia sedih pasal baru putus dengan pakwe fb. teruk budak-budak sekolah aku tengok sekarang. umur 13-14 tahun post i love my boipren atau i heart my boipren siap ada <3. esok lusa post. semua lelaki sama saja pulak. macam pig!

Open relationship tu bermaksud tak kahwen lagi tapi duduk serumah. siok-siok boleh romen bangang! bukan dah kapel dan orang lain semua tahu hampa dah kapel. macam mana perasaan mak bapak korang tau anak diaorang tau anak dara yang dijaga macam binatang minyak yang penuh tu dok open open macam tu. hais heran heran. lagi banyak tempat ada free wireless. lagi serabut bebudak. mak bapak jangan bangga sangat bila anak pandai online. kalau takat pro fb ja. P la study adik oiii. banyak lagi menda berfaedah yang korang boleh buat bila online. bukan takat fb ja. tak salah main fb. tapi bila dah gedik tu la yang kasi adik beradik atau sanak saudara malu dengan korang. serius aku dah banned banyak adik beradik aku yang kasi aku serabut! bukan takat remove friend ja. aku banned terus kalau serabut sangat.

Tu ja yang aku nak berleter. hampa nak terima ke tak itu masalah hampa. nak maki aku pun tak kisah. nak kata aku jeles pun kata ja la. tapi aku dah sampai tahap meluat dengan fb ni dah kadang-kadang. nasib baik ada Blogserabut. boleh aku lepaskan keserabutan aku! kbai.


p/s aku rasa entry ni penuh dengan makian dan cacian. maafkan aku.

13 comments:

  1. like sejuta kali. yeah, budak2 mmg nak kasi lempang je sume. lagi2 gambar nampak tet**. sakitnye ati tapi taleh watpe. erghhh. T.T

    ReplyDelete
  2. HAHAHA. Kau dah serabut sangat dah ni Aran. :) hahah. I totally get how you feel. Nough said! Kids.. pfft! Always trying to prove they're better than the rest. Let them be the FBwhore. 7 years from now, they'll be embarrassed by how they were back then. Always slutting around with FB. Ahaaa... chill & cheers Aran!

    ReplyDelete
  3. Huhuhu..btol la 2,
    majoriti on9 fb skunk dak2 br nk nek..cara pkaian pn kalah artis..
    yg ag best blh tayang gmbr ciom molot kat fb..adess...

    ReplyDelete
  4. wahhh marah betul ni..sabar2..nasib baik takde adik perempuan :)

    ReplyDelete
  5. terasa itew, itew bukan dak sekolah sangat pun eh bakal masuk sekolah gak nnt dua bulan lagi :(

    ReplyDelete
  6. @erniemusliana tgk ja tet** depa tu. tgk baguih mana hahahaha

    @Mia hahaha tq Mia 7 years from now, mungkin ada yg operate muka nt kakaka

    @Cahaya Mata tu la :)

    @Elyana :)

    @inche hlovate geram hehehe tapi adik tak la teruk sgt. cuma asyik on9 tuk fb ja. tak buat menda lain dah!

    @Liyana hang bukan bdk sklah dah! hang mak budak hahaha btw selamat melanjut pelajaran k :)

    ReplyDelete
  7. yg post2 pasal cinta tu yang annoying skali. -.-

    sy addicted dgn blogger.macam mana tu kawan?

    ReplyDelete
  8. @hana hmm addicted dgn blogger? apa salah plak?

    ReplyDelete
  9. peh. memang serabut entry yg nih. haha. budak2. memang. nak2 yg baru naik nih. haih. kemain lg. kesimpulannya, toksah la dok pren dgn bebudak tak matang lg ni. hehehe ^..^

    ReplyDelete
  10. ekekeke tang mana tah button like..ahaha



    ohh ada ada kat bawah ni =.=

    ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...