Saturday, February 19, 2011

LAWAK MAKCIK BERJAMBANG

Ada satu hari, seorang makcik dalam kurungan usia 50-an tengah menunggu bas untuk pulang ke rumah dia. Makcik itu menunggu bas dalam keadaan yang runsing dan tidak menyenangkan, rupa-rupanya dia tengah tahan kencing. Keadaan dia sangat serabut kerana bas lambat sampai hari tu dan dia sudah tak tahan lagi nak kencing. tunggu punya tunggu akhirnya bas sampai, pikir-pikir punya pikir dia naik jugak bas tu walaupun tengah tahan kencing yang amat kerana bimbang lewat pulang ke rumah.

Dia tahan je kencing dia dalam bas tu. Sampai satu ketika dia sudah tidak mampu tahan lagi dan akhirnya dia buat keputusan gila, dia buka kain dia dan kencing menghala ke luar tingkap bas. Fuhh~selamba je dia kencing. Alangkah malangnya seorang penunggang motosikal kena sejibik kencing makcik tu. tak bersalah kawan tu bawa motorsikal sambil bermandikan kencing makcik tu.

Dengan perasaan bengang dan marah gila babeng penunggang motorsikal itu memecut motor dia dan breakkk depan bas yang dinaiki makcik tu. Terkejut diver bas tu lalu terus berhentikan bas, penunggang motorsikal naik bas tu dan bertanya dengan perasaan yang sangat marah~

Penunggang motorsikal - Kurang ajar!!!! sapa yang ludah tadi?

Makcik -Saya, nak.

Penunggang motorsikal- Makcik jangan masuk campur !!! saya tanya sekali lagi sapa yang ludah tadi !!

Makcik - Saya, nak.

Penunggang motorsikal - Makcik duduk !!! Sapa yang meludah tadi? mengaku cepat!

Makcik - Saya, nak.

Penunggang motorsikal - Haiz!! makcik ni kenapa? Makcik jangan tipu la sebab saya nampak orang yang meludah tadi tu berjambanggg !!!

LOL~sapa yang tak faham, buat-buat faham la ye hahahaha.... cerita ini saya dapat dari super dooper senior saya dan saya ubah dan tokok tambah sedikit... tak lawak pun buat-buat la gelak sikit wakakaka enjoy :)


(gambar hiasan)

4 comments:

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...