Wednesday, April 13, 2011

KEJENGKELAN BILA MENCEDOK NASI

Petang ni nak sembang pasal satu topik merapu. mungkin topik ni kecik ja tapi Akuserabut nak sembang kencangkannya. boleh tak macam tu? Aku nak cakap pasal Kejengkelan Bila Mencedok Nasi hahaha menda apa aku merapu ni? mai dengar dulu. jangan serabut-serabut.

Tak tahu la menda ini berlaku kat aku seorang saja ke atau korang pernah lalui juga, mungkin korang pernah nampak. Korang pernah perasan tak tingkah laku anda bila mencedok nasi? tak kira la di rumah atau di kedai makan. Kejengkelan yang aku maksudkan adalah bila anda cedok nasi. kejap anda buang balik nasi tu. kejap anda cedok balik. orang Kedah cakap. "sat amik, sat buang, sat amik balik". sampai la anda puas hati kuantiti nasi yang korang amik. Kadang-kadang macam lawak pun ada. apa kehelnya kejap cedok, kejap buang,pastu cedok balik. kalau sikit-sikit tak pa. ni yang buat aku serabutnya, kalau seseorang tu berulang-ulang kali buat macam tu kat kedai makan masa beratur nak amik nasi kat kedai makan. apa yang korang rasa kalau korang tengah tunggu beratur kat belakaing masa nak amik nasi. rasa cam nak maki ja kan orang yang buat macam kan.wth la ko, hobi ke apa? cedok ja la cepat-cepat betul tak?

Aku pun kadang-kadang buat macam tu gak hehehe. tak taw la kenapa. mungkin rasa macam nak diet kot. rasa cam banyak ja nasi yang amik. pastu buang balik. pastu takut tak cukup makan pulak ataupun takut kurus la senang cerita. cedok laa balik nasi tu hahaha nak cedok nasi pun kecoh. cilaka betul Akuserabut ni ! tapi aku rasa menda ni agak menjengkelkan bila tengah lapar gila masa beratur nak amik nasi. Menda ini pernah berlaku kat aku sebenarnya. ada awek tu buat macam tu kat kedai makan. aku dah la lapaqqq gila tunggu belakang dia. dia boleh pulak main cedokbuang-cedokbuang nasi tu. rasa cam nak lempang ja awek tu masa tu hahaha peace :)


Gambar cedok dari Google. gambar orang tengah beratur di Kedai Nasi Kandar Beratur di Penang. Seumur hidup aku baru p sekali dan terhingin nak p lagi. serius mantap !!!

21 comments:

  1. aku pon tension kalau tengah rushing nak tapau nasi kat kafe, ada awek2 yang tergedik-gedik amek buang amek buang padahal berderet tunggu kat belakang..tak da org tunggu turn xpa gak

    sebagai peminat nasi kandar aku syorkan hang try Nasi Kandar Yasmeen (Alor star,& Changlun) dan Nasi Kandar Royale..confirm nak try lagi lepas ni :P

    ReplyDelete
  2. awek tu nak cover ah tu...kot2 teramik byk..kena kutuk lak..alahai..byk pulop minah ni mengcekik..hahhaa...mulut org mane ley tutup..dalam hati mesti puas ngate ney..hahha

    ReplyDelete
  3. pastu time nak pilih lauk dok gigit2 nasik sebutir dua. hharhar

    ReplyDelete
  4. @Miss Dee Nasi kandaq Yasmeen aran dok makan jgak.. orng kedah jugak maa. Alor Star tu tempat aku jgk hehehe Royale tak sure pulak.kdg2 makan xigt nama kedai hahhaha

    umah dok SP dok makan Subaidah, Nasmir pelita selalu. umah tok dekat Alor star. :)

    @KODOKKECIK hahaha cool

    @nub hahhaa betul2!!!

    @Wuucin Kimora tak brapa sgt. anak orang hahahhaa

    ReplyDelete
  5. typo @Wuucin Kimora tak berani sgt hehehhee

    ReplyDelete
  6. saya suka buat gitu. konon konon nak kurus laaa tapi nanti bangun, g tambah nasi gak. isk

    ReplyDelete
  7. x yah kata orang lain,aku pon sama,kejap cedok kejap buang.erm,dah jadi tabiat kot

    ReplyDelete
  8. @Liyana sama la aran pun hahhaa

    @Rozuan sama ja kita..takyah serabut2 hahahha

    ReplyDelete
  9. nie membe slalu buat..mmg rse nk hempuk sekor2!

    haha

    ReplyDelete
  10. @Putra tension pasai pa??

    @adwafarahin sabaq2 hahaha

    @Faiz tobat dah..nak exam wakakakka

    ReplyDelete
  11. hoi hoi ya hoi. hahahha. sat ambek sat buang tu snbnrnye nak bg illusion yang dia ambek banyak. bru nampak mcm nasik banyak. baru lu orang semua suka p makan sana. ape aku merepek ni?

    ReplyDelete
  12. hang try pi pekena kat nasi kandaq line clear kat penang... gerenti terangkat!!!

    masa aku dok ngaji kat insaniah dulu selalu gak makan kat yasmeen dgn restoran pokok ceri sebelah dia tu. tapi yg paling best makan kat gerai kak intan (depan insaniah) pekena keli bakaq dgn ayaq asam... perrgh. TERBAIK!

    ReplyDelete
  13. aku selalu buat macam tu *tunduk*

    ReplyDelete
  14. hahaha. cis. terasa gwa bro. slalu kekeliruan identiti lah. kejap rasa nak gemuk. kejap rasa nak kurus. tu cedokbuang cedokbuang. hikhikhik

    ReplyDelete
  15. @Kamal rasa lapaq plak aku.balik Kedh ni aku bajet naikkan lg berat badan aku gagagagagaa

    @Ain hahahhaa

    @bedpet sorang g ni kongi hobi yang sama hahaha

    ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...