Thursday, April 7, 2011

PEGANG SI PAYU-PAYU DUYUNG

Sebenarnya aku nak letak tajuk entry ni. Pegang Tetek Duyung tapi takut orang marah aku pulak. kata aku suka sangat post pasal tetek la ! kata aku lucah la ! Oleh itu, aku tukar perkataan tetek ini dengan perkataan si payu-payu dengan harapan entry ini lebih manis dibaca hahaha wtf!!! pusing-pusing pasal tetek juga aku post. tapi kali ini aku nak kongsi info serius ni. bukan suka-suka aku nak post pasal tetek. aku peram lama dah entry ni. aku tak nak post sebab nampak kerap sangat pulak aku post pasal tetek ! aku sengaja post lambat sikit supaya orang tak kata aku gatal buntot lol

Cerita dia macam ni. aku nak kongsi satu kepercayaan klasik masyarakat daerah Songkhla, Thailand pasal patung duyung yang ada di tepi pantai Songkhla. Kepercayaan itu adalah kalau terhingin nak beristerikan awek songkhla. pegang la tetek patung duyung tu. serius buat aku tertarik nak post pasal menda ni. aku dapat taw cerita ini masa aku dan family aku bercuti di Songkhla waktu raya cina yang lepas. Ada orang tempatan situ bagitaw aku pasal kepercayaan ini. Sesiapa nak bini orang Songkhla pegang la tetek patung duyung itu sepuas hati anda ok gagaga tak stim ehh patung ja pun !!!


Ini la patung duyung tu. patung ini diberi nama The Golden Mermaid

Nak cerita sikit pengalaman aku berjalan-jalan di tepi pantai Songkhla tu. Serius cantik permandangan Songkhla. banyak tempat perlancongan disediakan. banyak tempat anda boleh habiskan duit hahaha Bagi yang beragama Islam. bab makan jangan risau. kat songkhla tu banyak rakyat tempatan Thialand yang beragama Islam menetap di situ, banyak restoran halal kat Songkhla. tak payah la nak risau kalau rasa nak melantak sampai pecah perut. Ni nak bagitaw, kalau nak pergi melancong ajak la Akuserabut k. kalau boleh payung sekali hahaha


12 comments:

  1. patung miyabi xde? hahaha..LOL~

    ReplyDelete
  2. baru nak tanya... patung miyabi ada ka? ahahha

    ReplyDelete
  3. Ahaha comel plak bunyiknya payu payu!! ;))

    Oh btw, dtg dr blog cik ynn.. menyinggah dan memantau.. Insyaallah
    akn dtg lagi! ;)

    ReplyDelete
  4. @Hakam xda softkopi ada la lol

    @Miss Apple xpegang pun, takut awak marah kakakka

    @nub tak silap aku kat Langkawi ada satu hahahaha

    @Dikalochan tq sudi singgah :)

    ReplyDelete
  5. tetek patung je apa barang.. nak pegang yang real ar baru mujarab hahaha :p

    ReplyDelete
  6. u cool bro..wa saluteeeee hahaha

    ReplyDelete
  7. zida pun ada gak bergambar kat situ. memang cantik sangat pemandangan. tapi memang la orang sana perabis duit. hahah macam2 dijualnyaa~

    ReplyDelete
  8. taw xpa..xkan pergi dapat duit betul x?? hahaa

    ReplyDelete
  9. kalau nak bersuamikan jejaka songkhla pulak macam manaaaa? kasi bikin satu lagi patung. jantan punya :) tp nak pegang mane pulak?

    adoi aku dah lucah. hahaha

    ReplyDelete
  10. SENG HOK BAPAK LUApril 22, 2011 at 5:31 AM

    patutla aku nmpk AKUSERABUT bkn main meramas2 tek2 patung 2...wajib minat awek songkhla yg bnama "tuuuttt" 2kan..hahahaha:p

    ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...