Wednesday, June 8, 2011

KITA NI HIPOKRIT

Tetiba teringat kata-kata si Gambit tu. dia kata yang dok kutuk dia tu hipokrit. korang la! aku tak kutuk pun. aku kata video tu tak cukup seksi ja hahaha bila aku pikiaq dalam-dalam pasal hipokrit tu. aku rasa apa yang mamat tu kata ada betul jugak. banyak menda yang kita hipokrit. kadang-kadang kita hipokrit tanpa sedar. kat sini aku nak bagi contoh 2 saja ! 2 menda yang ada meletup baru-baru ini.

Pertama, pasal video klip
Marilah nyanyian Prema Yin tu. memang la si penyanyi tu agak seksi. part seksi tu la yang beribu orang kalut nak mampuih. sebab apa dikaluti? sebab penyanyi tu made in Malaysia. Huihh tak boleh seksi-seksi. kita layan video klip penyanyi rap 50 cent nampak tetek tak apa. janji kita tak seksi. wth? yang dok layan lagu-lagu mat salleh macam aku ni. video klip mat salleh bukan pakai kain cukup pun. macam-macam. berlambak ja aku tengok orang alim ke berpura-pura alim aku tak tau. dok layan lagu mat salleh jugak. hari-hari tengok payu-payu dalam video klip mat salleh. tak hingaq pulak. tak maki Lady gaga pun. tak keji Rihanna juga pun.

OMG ! faking love dis song :) (I Love The Way You Lie)


wth?? (Marilah-Prema Yin)


Kedua, pasal
K-pop made in Malaysia. susah la aku nak jumpa blogger yang cakap possitif pasal 2 kumpulan baru M-pop tu. 24 : 7 dan Gula-Gula tu. semua nak kutuk macam nak kiamat. sebelum kemunculan 2 pop-pop buatan Malaysia ni. melambak rakyat Malaysia yang die hard fan K-pop dari Korea ni. Lelaki yang minat pulak semua brand sama. Metrosexual konon. Bila rakyat Malaysia sendiri nak jadi penyanyi K-pop. tu dia. datang la kritikan-kritikan peminat setia K-pop kononnya. tak sempat nak nyanyi 24 : 7 tu. orang dah kritik macam hanjing hahaha. padan tak? errrr

Heran jugak aku dengan orang-orang yang minat K-pop ni. siap boleh hafal lagu bahasa Korea siot. padahal bukan faham sangat pun. kerek ja lebih hahaha. kalau dalam lirik yang diaorang nyanyi tu ada perkataan
aku bodoh pun. nyanyi jugak. minat punya pasal LOL saja aku nak bising pasal hipokrit ni. kita ni kadang-kidang hipokrit tanpa sedar. tengok muka ahli kumpulan 24 : 7 ja. kutuk macam-macam. aku pun kutuk jugak sebab muka sekor-sekor macam mat rempit hehehe tapi hak kita la nak kutuk pun noh. sebab kita ada pemikiran masing-masing. nak kutuk. kutuk ja. jangan serabut-serabut. peace !

Yang dipuji


Yang dikeji hahaha



10 comments:

  1. geli dowh tgk pix bwah skali tu..

    ReplyDelete
  2. @Amin geli keli ke hahaha

    @kodok sengsara !!! kakaka

    @Farhan cian mamat rempit tu LOL

    ReplyDelete
  3. bahahahaha. kelakar gila gambr last tu. asal hanis x tau pon pasal dua2 cerita. M pop? wth? apesal laa lembab sgt.

    ReplyDelete
  4. okay lepas tengok video tu lagi rasa nak terguling guling. APA MOTIF DIA TU? haha.

    ReplyDelete
  5. okay lepas tengok video tu lagi rasa nak terguling guling. APA MOTIF DIA TU? haha.

    ReplyDelete
  6. @Hanis Masam hahaha : lambat la hang ni.. bukan hang suka ka? feveret kakakaa

    ReplyDelete
  7. tetap tak boleh terima la pic yang bawah tu. rasa macam nak bakor je. HAHA

    ReplyDelete
  8. @kozue rilexxxxxxx hahahha

    ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...