Thursday, June 2, 2011

TIPS BLOGGING AKUSERABUT : DARA

Petang yang serabut ni aku nak serabutkan pala aku dengan ingin berkongsi tips blogging yang serius taik berkesan ! aku tak bohong ni. boleh dapat followers 1000 ekor dalam masa 3 hari. apa macam? rasa stim tak? 4 hari yang lalu aku ada singgah satu blog ni. blogger perempuan baru baligh. umur 14 tahun. aku tersinggah blog tu setelah dicanang oleh seorang membe Blogserabut, Cik Doyah kat FB.

Masa aku baru singgah blog tu 4 hari lepas. komen entry blog dia agak suram. follower ada la 100++ tapi sekarang follower dah 1170++. serius taik naik 1000 lebih. daripada komen entry yang agak suram dulu. semalam penuh dengan komen. satu entry 30+. tapi tadi aku tengok dia dah tak bagi orang komen kat blog dia dah. tapi kan aku sangat tabik perubahan blog minah tu. rasa kagum kejap.
Korang nak tahu apa tips yang korang boleh belajar dari minah tu. First, korang kena buat entry macam dia. entry pasal dia dengan bangganya mengaku dia sudah tak ada dara. dan dia kata dia bermaruah sebab dia berani mengaku. kepada blogger perempuan yang sudah tak ada dara. kalau nak up follower dan traffic cepat, buat entry macam tu k. lelaki pun pun boleh. buat entry korang sudah tak ada teruna disebabkan hobi masa lampau korang sendiri hahaha macam celaka!!! mula-mula baca, terkejut jugak aku dengan entry minah tu. ingatkan follower dia akan berkurangan sebab entry dia macam tu. rupa-rupanya sangkaan aku silap. followers dia bertambah mendadak pulak.

Respect betul aku dengan minah ni. dia berani kerana benar beb. dia ada maruah diri ok ! dia berani mengaku dia tak ada dara dalam entry dia. sangat salute ! followers dia meningkat sebab orang respect dia la. sebab diaorang sokong pengakuan macam tu. styloo ! entry dia yang lain pulak semua pasal teman-teman lelaki dia. umur baru 14 tahun. aku dah nampak soul
Maria Ozawa dalam diri minah tu. bangga je dia cerita kat mana dia dapat cium mulut dengan teman lelaki dia. wow nice babe.


Nak cakap pasal followers dia pulak. walaupun entry dia semua pasal lelaki kestiman dia. cerita dia sudah pecah dara. pasal lelaki yang pernah cium mulut dia. yang follow blog dia aku tengok banyak minah-minah tudung. wow hairan kejap aku. adakah aku sudah out dated. minah tudung sekarang suka blog macam tu? suka pengakuan macam tu? bangga sebab pernah cium mulut? hahaha gelak pecah perut aku. ke diaorang
follow buta ja. jenis singgah blog ja follow. singgah ja follow sebab nak cepat tambah follower. hmm lain blogger lain care. jangan kata aku racist k. sebab aku kata minah tudung. cuma aku hairan ja ok !

Aku bukan nak dengki sebab follower aku tak seramai dia tu. tapi macam satu benda yang buat aku tergelak sorang-sorang dengan macam langit dengan bumi . blog minah tu tersangat open dressted ! tapi follower dia agak ramai yang alim ke berpura-pura alim aku tak tahu la. entry kat blog follwer dia yang aku random tengok tadi ada pasal agama. menda ni yang buat aku macam agak pelik. bukan aku nak bersifat negatif sangat. sebab nak meganjing minah open dressted tu. ni cuma pendapat aku ! Kalau korang nak tambah follower dan traffic mendadak macam minah tu. korang buat la macam minah tu buat ok. hahaha cerita pasal kenerakaan korang. cerita pasal spender korang kaler apa. boleh pakai tak tips Akuserabut? kalau berjaya jangan lupa aku k ! wtf ! muahaha.



Ohh ! aku bermaruah ok !

p/s - aku nak buat entry bertajuk "kesah ape aku dah tak teruna" agak-agak meletup tak ! hahaha


12 comments:

  1. xpayah.. ko buat je pasal tetet.
    ni tayang2 ni kat sidebar ko ni pasal tetet besor.
    aku klik ye.

    ReplyDelete
  2. budak tu pening weh. dia ingat dia sgt cool mengaku macam tu :)

    ReplyDelete
  3. Biarlah dia. Dia anggap diri dia dah besar and matang so pandai-pandai dia nak fikir mana baik dan buruknya.

    ReplyDelete
  4. sya pun ada juga p terjah blog budak tu..Berani mati btol post dia

    ReplyDelete
  5. pengakuan berani mati tu...hihi...tapi kan, aq stuju klu buat post yg mcm ni, mmg byk lah followernya...18 SX,...hoho...konfirm naik traffic...:P

    ReplyDelete
  6. bermaruah kejadah klu dah xde dara. berani xsemestinya ade maruah. adeii falsampah mane la budak tu pakai ade maruah sbb berani mengaku =.=" saje je nk publisiti murahan~

    ReplyDelete
  7. jadi, kalau aku folo blog akuserabut ni, apa maknanya pulak? pada pendapat kau la

    ReplyDelete
  8. haha saya pon tumpang hairan..

    ReplyDelete
  9. setuju kata aran, yang maki hamun dia kebanyakan gadis bertudung tahu? yg keji2 dia tak cantik lah muka hodoh la majoriti gadis bertudung. oh dem emosi tak betempatttt betul T_______________________T

    ReplyDelete
  10. @marina sentap aku dengan komen anakcikbob ni !!!

    @s.u.h.a agak la

    @Shafiza hmm ntah la

    @karut marut inche hlovate dia pikiaq style maa hehehe

    @Lady Anne komfem !!!

    @farhah rilex2 :)

    @sarah entah la la sara. ko rasa ?

    @Aina tumpang jgn tak tumpang !

    @Liyana sabaqqqqq

    ReplyDelete
  11. hahhaha saja nak tacing manja wakaka

    ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...