Monday, March 14, 2011

KARIKATUR TSUNAMI JEPUN OLEH BERITA HARIAN SERIUS KURANG CERDIK

Ini cerita serius bangang yang Akuserabut dapat taw tadi pasal Berita Harian sempat lagi mengeluarkan karikatur menganjing kartun terkenal Jepun, Ultraman yang lari daripada bencana Tsunami. Kes ini sampai masuk laman web CNN dengan entry yang bertajuk " Malaysian Newspaper pokes fun at recent tsunami disasters" Adoi.. malu wei.. kalau aku pergi tengok cite Hikayat Merong Mahawangsa dengan bogel pun tak rasa malu macam ni aku rasa.. tetiba over je, tapi serius spoil la. Ni karikaturnya.
Memang la karikatur ni ada nilai komedinya tapi jangan la nak publish kat surat khabar. satu dunia dah taw pasal ni. malu oooo Malaysia.. susah la rakyat Malaysia nak pergi makan sushi sambil ditiup angin sespoil-spoil bahasa di Jepun nanti. berkilo rakyat Jepun mati, dia boleh keluar karikatur macam ni kat surat khabar. tak nampak intelligence la kat sini. nampak sangat stupig. disebabkan hal ini, Berita Harian sudah memohan maaf dah, tapi bak perpatah, terlajak perahu boleh diundur, terlajak karikatur, buruk padahnya.ok aku silap.

Aku bukan apa, mampuih Indo nak menganjing kita nanti. point besar Indo nak kutuk kita balik ni. diaorang tengah tunggu je nak hantam kita balik. Pastu kita baru saja kutuk pasal peminat-peminat fanudetik Maria Ozawa a.k.a Miyabi di Indo yang menanyakan keselamatan Miyabi di Jepun. ni kita kantoi dengan hal ini pulak. diharap kita dapat belajar dari hal ini. jangan buat macam ni lagi. jatuh kedebuakk air muka Malaysia disebabkan hal ini. Moral of the story, jangn kutuk orang, bila kena batang hidung sendiri, sampai CNN la jadinya.. peace no war :)

Laporan asal beautifulnara via CNN

6 comments:

 1. malukan malaysia la kirenye ni kan =='

  ReplyDelete
 2. karikatur ni hnya memalukan nama negara kita ja:P

  ReplyDelete
 3. kalau ini bukan isu bencana yang sensitip, aku rasa lawak la jugak... raksasa bukan main dia lawan, tsunami x boleh pulak =.='

  ReplyDelete
 4. Malaysia kan hebat, tengok dah menempah nama di CNN. worl wide giteeewww! MALAYSIA BOLEH! HURRAAHH!

  =.= (F Word)

  ReplyDelete
 5. malu dgn indon.. pling xley blaaa...

  ReplyDelete
 6. ni namanya kepandaian dalam kebangangan...

  ReplyDelete

Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...